Compass House

The project at Compass House formerly known as the Victory Centre in central Exeter was a complete internal refurbishment with minor remodelling and landscaping. Particular features of the project were new access control, I.T system, fire escape, asbestos, new staff facilities and therapy rooms . The building was originally constructed in 1910 and was extended in the 1970’s, set in it’s own grounds within a Conservation Area so the refurbishment had to be sensitive to the character and features of the building.

Completed in May 2010 the project met all time and budget expectations.
 
  
Aimed at restoring the character of the original building this picture shows the refurbished staircase together with the new floor tiles following the un-sympathetic removal of the original flooring in the past. The tiling was undertaken by a local specialist using tiles from Original Style

 

The décor was intended to provide a warm, inviting space finished as close to the period as the budget would allow
 
 
 Original curved bays windows were refurbished and up-graded with custom made curved double glazed units fully supported by the Local Authority Conservation Officer.
 
 
The original internal door and sides screens were carefully removed refurbished and relocated to allow for new circulation requirements.
 
Specialst conservationists were drafted in to renovate & restore the plaster mouldings thorughout the building.
 
 
 
Larger office space for field based teams to hot desk away from contact with the clients.
 
 
 
Externally the grounds were remodelled to provide a new pedestrian entrance, new secure cycle parking, improved creche play area and new fire escape.
 
 
 
 
 
 
 
New boundary wall reconstructed to match the style and appearance of the original wall displaced by the growth of the Cyprus tree.