The Rusty Bike

Our client is the successful owner of one of Exeter's premier destination eateries which had run out of space. The brief was to increase seating space while maintaining the character of the pub and keeping it open for as long as possible.

The pub is in one of Exeter City Centre's Conservation Areas and the only practical place for the increased floor space was the irregular shaped rear courtyard. The technical challenges were plentiful with issues relating to boundary walls, fire escape, cellar access and Planning Condition ensuring the use of slate ona rather shallow roof.

Our solution was to create a stand alone timber framed building following but not touching he irregular line of the rear boundary wall and connected to the original building just below the first floor windows.

The project was completed on time with a closure of only four days to break through into the new space and fabricate the new bar structure.

Day two of the works removal the last of the old timber sun deck.

Early stages of the timber frame and floor base.

Structure complete, working on the decorations and finishes.

Works complete and ready for diners.

The new space has already proved successful and has attracted the attention of local bon vivants. The Rusty Bike was highly praised in a feature published in a recent edition of Exeter Living Magazine.